Sportieve opening QR-FIT beweegroute Voorburg

Nieuwsbericht - 14 juli 2022

QR-FIT opende op woensdag 13 juli samen met inwoners en wethouder sport, Astrid van Eekelen officieel de eerste QR-FIT beweegroute in Voorburg. De beweegroutes zijn gratis toegankelijk, elke dag voorzien van nieuwe oefeningen en maakt bewegen in de buitenlucht toegankelijk en leuk.

Er zijn momenteel 2 beweegroutes om te wandelen of hard te lopen: 1 van 5,2 km en een iets langere van 6,9 km. Langs beide routes staan palen met QR-codes. Door deze codes te scannen op een mobiele telefoon, komen er oefeningen naar voren die ieder op zijn/haar eigen niveau kan uitvoeren.

Wethouder Van Eekelen: “Het is belangrijk dat iedereen, jong en oud, kan sporten op zijn of haar eigen level en tempo. De beweegroute met QR-codes zorgt ervoor dat inwoners op een laagdrempelige manier buiten aan de slag kunnen gaan!”

Hoe werkt QR-FIT?
Download vooraf de gratis QR-FIT app op een mobiele telefoon, dat kan via www.qr-fit.nl of scan een van de palen. Open vervolgens de app om te zien waar de route(s) met QR-codes in Leidschendam-Voorburg staan. Eenmaal bij een paal, scan je de QR-code eenvoudig met uw mobiele telefoon. U krijgt vervolgens een spierversterkende of conditie-oefening te zien. Iedere 24 uur worden de oefeningen vernieuwd. Zo kunt u zo vaak als u wilt aan de slag met wisselende oefeningen. Of je nu een beginnende sporter bent of een expert in bewegen, QR-FIT heeft de perfecte training voor iedereen.

Foto: Gemeente Leidschendam-Voorburg, vrij voor publicatie