Sportnetwerkcafé inspireert ook digitaal!

Nieuwsbericht - 16 oktober 2020

Ook het Sportnetwerkcafé van SenW beweegt met de huidige Corona maatregelen mee. Afgelopen woensdag werd deze bijeenkomst voor bestuurders, vrijwilligers en trainers van verenigingen uit Leidschendam-Voorburg voor de eerste keer digitaal georganiseerd. De avond had drie inspiratie sessies waaruit de 33 deelnemers er één konden kiezen. De sessies werden vormgegeven in samenwerking met de NOC*NSF. Het Sportnetwerkcafé is een van de initiatieven waarmee SenW sportverenigingen en -clubs in de gemeente verbindt, maar ook inspireert om het maximale uit hun vereniging te halen! Jan-Willem de Koning (Cartouche) heeft na de sessie ook genoeg inspiratie om mee terug te nemen naar zijn club: “Weer terug naar de basis: persoonlijk contact als werving blijft het meest succesvol!”.

Er waren drie sessies om uit te kiezen: ‘Vrijwilligersmanagement’ door Evelyn van der Haar-Ozinga, ‘Trainen vanuit Pedagogisch Perspectief voor 6-12 jarigen’ door Wouter Schols en ‘Kansen voor 50+ Sport’ door Karin Pannekoek. In de presentaties werd antwoord gegeven op vragen als: Hoe kun je het vrijwilligersbeleid goed inrichten? Hoe zorg je voor meer sportplezier bij kinderen van 6 tot 12 jaar? Hoe kun je als vereniging een interessant aanbod organiseren voor de 50+ doelgroep?

SenW is blij dat ook digitaal het Sportnetwerkcafé enthousiast wordt ontvangen door de deelnemers. Ook Aart Berkhout (korfbal VEO) werd geïnspireerd en gaf aan: “Wij gaan als vereniging vaker ouderavonden organiseren!”.