Sportnetwerkcafé succes met theatervoorstelling over diversiteit en inclusie

Nieuwsbericht - 21 april 2023

Het Sportnetwerkcafé op maandag 17 april was druk bezocht met 31 deelnemers van 19 verschillende sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg. Het thema was Veilig Sportklimaat: Diversiteit en Inclusie en dit werd door middel van een theatervoorstelling van Live Your Story verteld. Wethouder Van Eekelen opende de avond, die werd gehouden in de kantine van Forum Sport.

Deelnemers werden verwelkomt met een kleine avondmaaltijd, wat meteen mogelijkheid bood om te netwerken en ideeën uit te wisselen. De wethouder begon de bijeenkomst met de mededeling dat verenigingen aanspraak kunnen maken op een tegemoetkoming in de stijgende energie- en huurlasten. Daarnaast werden verenigingen opgeroepen om deel te nemen aan het opnieuw beoordelen van het Sportakkoord 2.0, waarbij alle input op de volgende onderdelen is gewenst: Vitale sportaanbieders, Ruimte voor sport en bewegen, Inclusief sporten en bewegen, Sociaal veilige sport, Focus op ouderen (55+) en Focus op jongeren (19-).

Vervolgens trad Live Your Story op met hun voorstelling ‘Ik wou dat het weer weekend was’, die zij in samenwerking met de KNVB hebben ontwikkeld en op maat gemaakt. De toegankelijke voorstelling wordt gebracht met veel humor en liefde voor sport. In kantines van amateurclubs in heel Nederland openen zij via storytelling het gesprek over de kracht van diversiteit, maar ook de pijn van kwetsende uitingen in het voetbal. De voorstelling zet speler, bestuurders, trainers, scheidsrechters en beleidsmakers, aan het denken over de invloed van je afkomst op je zelfbeeld, het beeld van de ander en je kansen op het veld en in de maatschappij.

“Het was weer goed georganiseerd, jullie zijn een gepassioneerd team met hart voor verenigingen en burgers! Mooi om het thema diversiteit op deze manier te ervaren, het zet je aan tot nadenken over hoe bij je eigen club nou eigenlijk echt zit”. – quote van een deelnemer.

Het Sportnetwerkcafé werd georganiseerd door de verenigingsondersteuners SenW, zij waren blij om te zien dat er ook zoveel vertrouwens(contact)personen aanwezig waren. Speciale dank gaat uit naar de partners van deze avond: Forum Sport, Live Your Story en Bellefleur.