Sportwethouders regio Haaglanden tekenen overeenkomst ‘Inclusief – Sport & Bewegen’

Nieuwsbericht - 25 januari 2022

 

Al twee jaar werken gemeenten in de regio Haaglanden samen om inclusief sporten waar te maken voor inwoners. Zij hebben deze maand een nieuwe overeenkomst ‘Inclusief Sport & Bewegen’ getekend waarmee ze zich inzetten voor mensen met een beperking. Zo kunnen ze het verschil maken voor inwoners zoals Angelo. Hij heeft licht verstandelijke beperking en woont in Leidschendam. Zijn grootste wens was keeper worden bij een voetbalteam. Via het programma Inclusief Sport en Bewegen is hij onlangs bij een beweegcoach terechtgekomen die ervoor gezorgd heeft dat Angelo kan meetrainen met het G-team bij voetbalvereniging SEV.  Angelo heeft in 2021 de Vliet Award voor onbeperkte topper ontvangen. Angelo: “Ik ben heel trots dat ik deze aanmoedigingsprijs heb gewonnen, ik voel me echt vereerd! Het stimuleert mij om door te gaan met sporten.”

Wethouder Astrid van Eekelen ondertekende de overeenkomst namens de gemeente Leidschendam-Voorburg: “Het is goed en erg belangrijk dat we ons blijven inzetten voor sport en bewegen voor iedereen. Zeker in deze tijden van de pandemie, maar ook in de toekomst. Door samenwerking met omliggende gemeenten kunnen we meer betekenen op het gebied van sporten en bewegen voor jongens zoals Angelo en andere inwoners met een beperking. Zo kunnen zij meedoen aan regionale sportdagen en is er meer kennis en kunde om ze te ondersteunen met materiaal en begeleiding.”

De intentieovereenkomst werd getekend door de wethouders van de gemeenten in Haaglanden: Delft, Den Haag, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Zoetermeer, Delfland, Wassenaar en Westland.

Wethouder Van Eekelen met haar puzzelstuk en Charles Crown legt zijn puzzelstuk voor Inclusief Sport & Bewegen.

 Charles Crown legt puzzelstuk voor Inclusief Sport en Bewegen
(Foto 1: gemeente LV – Foto 2: Joris den Blaauwen)

 

Angelo met zijn Vliet Award