Start Nationale Diabetes Challenge ook in Leidschendam – wandel mee!

Nieuwsbericht - 28 juli 2022

Nationale Diabetes Challenge start ook in Leidschendam

Sport en Welzijn doet samen met huisartspraktijken uit de gemeente mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2022. Vanaf 1 augustus wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Omdat we geloven dat wandelen het beste medicijn is voor zowel uw fysieke als mentale gezondheid nodigen wij je uit om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Ongeveer 20 weken lang wandel je onder begeleiding in de eigen buurt. Wekelijks samen wandelen is namelijk goed voor je gezondheid en diabetes en daarnaast is het ook heel gezellig. Wil je werken aan je gezondheid en diabetes? Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wanneer gaan we wandelen?
Op maandag 1 augustus om 17:30uur start de eerste wandeling vanaf locatie Dobbelaan 4. We houden rekening met jouw wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Eind september zal het Nationale Diabetes Challenge festival plaats vinden. Hier zullen alle deelnemers uit het land bij elkaar komen om samen in beweging te komen tegen diabetes!

Dit jaar zal het worden gehouden in het Gelredome in Arnhem tijdens het WK volleybal voor vrouwen. De deelnemers van de Challenge kunnen die dag gratis mee en kijken naar de WK wedstrijden, dat wordt dus echt een heel leuke dag! Vervoer naar Arnhem zal worden verzorgd. In samenwerking met de gemeente wordt er een bus gehuurd voor alle deelnemers uit Leidschendam-Voorburg. Het lijkt ons heel leuk om die dag de inwoners binnen onze gemeente die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge met elkaar te verbinden, samen een mooie dag te beleven.

Meer weten?
Lijkt het je leuk om met ons mee te lopen? Ben jij of ken jij iemand met Diabetes? Of lijkt het je fijn om te werken aan jouw gezondheid op een laagdrempelige manier, geef je dan op! Op de website https://www.nationalediabeteschallenge.nl/ kun je je opgeven. Klik op wandel mee en zoek de groep van Sport en Welzijn in Leidschendam. Kom je er niet uit? Dan kun je contact opnemen met Buurtsportcoach Remco Stolze via mail of bellen naar 06-34880012 ook voor meer informatie.

Wandel ook mee!