Super leuke herfstvakantie voor kids in Leidschendam-Voorburg!

Nieuwsbericht - 22 oktober 2020

In de herfstvakantie hoefden kinderen van zes tot en met veertien jaar zich zeker niet te vervelen! De Combinatiefunctionarissen van Sport en Welzijn organiseerden i.s.m. met Goed Bezig! een spetterend herfstvakantieprogramma gevuld met sportieve en culturele activiteiten. Wij zijn blij dat we, ondanks het aanscherpen van de regels, in goed overleg met de gemeente deze activiteiten door konden laten gaan!

Op maandag 19 oktober gingen 23 kinderen ‘Mee Naar Zee’. De expeditie stond in het teken van leren overleven in de natuur. Hiervoor zijn vier belangrijke elementen nodig: water, onderdak, voedsel en vuur. Ook gingen de kids hutten bouwen in het Monkeybos, speuren naar sporen met de duinwachter, strandjutten, schatgraven en water zuiveren bij de duincampus: “Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou leren over de natuur vandaag” vertelde een van de enthousiaste deelnemers.

Op dinsdag 20 oktober werd de Sport-In bezocht door ongeveer 180 kinderen. Deze sportdag biedt verenigingen de kans hun sport in het zonnetje te zetten en te promoten. Ook willen we natuurlijk in de vakantie de kinderen zoveel mogelijk laten bewegen. De Sport-In biedt kinderen de mogelijkheid om van zeven verschillende sporten wat te proeven en misschien met een positieve uitkomst om na deze ervaring naar een vereniging te stappen! Buurtcoach Sven: “Het is mooi dat er in deze tijd nog door kinderen gesport kan worden”.

Een groep van 18 kinderen leerden op woensdag 21 oktober suppen met de Sup Binckies uit Den Haag tijdens ‘Sup Je Suf’. Zij leerden hoe zij veilig kunnen suppen en hoe zij gecontroleerd en snel over het water kunnen bewegen. Nadat ze dit onder de knie hadden gingen zij met docenten Joery en Jeroen afval uit het water oppikken. In totaal zijn er uit de Vliegermolen twee grote emmers afval gesupt: “Ik dacht dat ik de regen niet zo leuk zou vinden, maar buiten in de regen suppen maakt het alleen maar leuker!”.

We sloten de vakantieweek af met een Skateboard Clinic. Er kwamen wel 30 enthousiaste skaters meedoen in het skatepark. Bij deze les hoefde je geen pro te zijn om mee te doen. Wij merken dat skateboarden razend populair is in de gemeente. Alleen weten kinderen vaak niet wat je allemaal met zo’n plank op wielen kunt doen. Buurtcoaches Berry en Remco skaten al heel wat jaren en delen graag hun kunsten met de jonge jeugd. Iedereen kan leren skaten, jong of oud maakt niet uit. Een van de jonge skaters was gelijk verliefd op de leuke sport en vroeg zijn moeder: “Mama mag ik een skateboard voor mijn verjaardag?”.