Tentoonstelling ‘Blockje Corona’ kunstproject

Nieuwsbericht - 16 juli 2020

Hoe heb jij de coronaperiode beleefd? Wat of wie heb je gemist? Deze vragen werden door middel van het ‘Blockje Corona’ kunstproject op creatieve wijze beantwoord. Tijdens het project – een samenwerking tussen kunstenares Eva Lebens en SenW’s Sport en Cultuurkaart – zijn maar liefst 111 houten blokjes beschilderd, beplakt, ingekleurd of zelfs met bloemen versierd. Eva Lebens zaagde en schuurde tientallen blokjes, afkomstig van een oude gymzaalvloer, en bracht ze vervolgens langs bij inwoners van Leidschendam-Voorburg. Voor velen een welkome afleiding tijdens de lockdown en tegelijkertijd een mooi moment van reflectie. Bij ieder blokje zit een persoonlijk verhaal waaruit op te maken is dat een ieder deze periode heel anders ervaren heeft.

Vanaf zaterdag 18 juli 12.00 uur wordt een selectie van de kunstwerkjes en persoonlijke verhalen in het venster van Museum Swaensteyn getoond. Gelijktijdig vindt voor de ingang van het museum een workshop plaats waarbij de laatste blokjes ter plekke versierd kunnen worden.
Kom gezellig langs om een eigen creatieve bijdrage te leveren of om de blokjes en persoonlijke verhalen van anderen te bewonderen. Voor jong en oud!

Wat: Tentoonstelling en workshop – ‘Blockje Corona’ kunstproject
Wanneer: Zaterdag 18 juli 12.00 uur
Waar: Museum Swaensteyn: Herenstraat 101, Voorburg
Inschrijving: via www.sportencultuurkaart.net of