Tevreden terugblik op Inloopochtend voor Oekraïense vluchtelingen

Nieuwsbericht - 11 mei 2022

De Inloopochtend was een geslaagde bijeenkomst met zo’n 60 aanwezigen, 40 volwassenen en 20 kinderen. De kinderen hadden het erg naar hun zin en werden vermaakt op het kunstgrasveld met voetbal, knotshockey, baseball en scoutingactiviteiten. De ouders maakten kennis met de vertegenwoordigers van de aanwezige activiteiten en kregen uitleg en verdere informatie over deelname en aanmelding. Zij konden ook onderling van gedachte wisselen en verbinden. Een mooi resultaat van de ochtend was dat kinderen zich meteen bij een aantal activiteiten aanbieders hebben aangemeld. Ook voor ‘Brede School’ activiteiten van SenW hebben kinderen zich aangemeld voor diverse sport- creatieve en culturele activiteiten.

De Inloopochtend krijgt een vervolg met Sociaal- Sport Ontmoetingsochtenden in mei en juni, deze zijn elke maandag en vrijdag van 10.00 – 12.00 uur bij Forum Sport (t/m 7 juni). Vluchtelingen zijn welkom om tijdens deze ochtenden langs te komen met hun kinderen en te socializen, er zijn diverse activiteiten voor kids en jongeren.

Binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft een groot aantal gastouders mensen uit de Oekraïne opgevangen. De kinderen kunnen op dit moment nog geen onderwijs volgen. Het is belangrijk om deze groep een zinvolle tijdbesteding te bieden. Dat geldt niet alleen voor kinderen maar ook voor jongeren en volwassenen. De inloopochtend had als doel om Oekraïense vluchtelingen en vluchtelingen in algemene zin kennis te laten maken met activiteiten die in de gemeente plaats vinden op het terrein van sport, creatief en cultuur waarbij aanwezige verenigingen, organisaties/instellingen hen hiervan kennis laten nemen door promotie dan wel in combinatie met het geven van een clinic.

De volgende vertegenwoordigers van verenigingen, organisaties/instellingen en/of zelfstandige aanbieders waren aanwezig: voetbalvereniging SEV, Scouting Damherten, HSV Catch, Voorburg Operakoor, Lunchconcerten, Fit voor Ouderen (Fitplaats Voorburg), Vluchtelingenwerk, gemeente Leidschendam-Voorburg, de organiserende stichting, Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg en gastheer Forum Sport. Door verbinding te maken met verenigingen, organisaties en instellingen zagen we veel blije gezichten bij de aanwezigen.