55+ sportaanbod in Leidschendam-Voorburg

Sport en bewegen is voor Iedereen belangrijk maar zeker ook als 55-plusser. Het is goed voor je gezondheid, zowel fysiek en mentaal, het biedt bovendien ook sociale voordelen. De gemeente heeft een ruim aanbod in 55-plus sportmogelijkheden. Veel verenigingen bieden bijvoorbeeld de ‘Old Stars’ sport variant aan, dit is een sportvorm voor iedereen die wil blijven bewegen. Je blijft sociaal actief en in beweging door deze aangepaste sportvorm voor 55-plussers. Je kunt verantwoord blijven bewegen op de manier en met de sport die jij leuk vindt. Via de website van Sport en Cultuurkaart vind je een overzicht van het 55+ sportaanbod.

In een reeks korte documentaire-achtige filmpjes willen we de iets oudere inwoners in de gemeente inspireren en motiveren om te gaan en blijven bewegen met als thema ‘Wij doen het ook’. Er is divers aanbod met verschillende intensiteit van sport. Met de filmpjes willen we het verhaal van verschillende mensen delen over de beweegredenen om te sporten, hoe zij dit hebben aangepakt of wat het hen oplevert. Je ziet verschillende mensen van allerlei leeftijden tijdens een aantal sportmogelijkheden voor de doelgroep langskomen. Je ziet waarom het belangrijk is om  te sporten en bewegen. Evenals het plezier wat sporten of bewegen hen brengt.

Ontdek het sportaanbod voor 55+ in Leidschendam-Voorburg!

Bekijk de filmpjes hieronder

In het eerste filmpje zie je Cor Blankendaal, 77 jaar, die gaat tafeltennissen. Hij heeft eigenlijk nooit eerder gesport. Je ziet hoe hij op het idee is gekomen, waarom hij het zo leuk en ook belangrijk vindt en hoe hij zijn voorbereidingen treft. “Er was een demonstratie van sporten in de gemeente en daar zijn we gaan kijken. Via de website van Sport en Cultuurkaart kwam ik de mogelijkheid tegen om een gratis proefles te nemen.”

In het tweede filmpje zie je Ineke de Moedt, 64 jaar, die elke week gaat zwemmen met haar zwager. Ineke heeft diabetes en bewegen is voor haar heel belangrijk. Het helpt haar om de diabetes onder controle te houden en het is gezellig. “Bewegen in het water gaat heel goed en we krijgen allemaal verschillende oefeningen voor je benen en ook je armen”.

In het derde filmpje zie je Ducy Wilhelm, 82 jaar, die elke week samen met Ine, Madelien en Irene gaat sporten met ouderengym bij Mariënpark. “Als je ouder wordt is het belangrijk om je spieren sterk te houden. Door de spierversterkende oefeningen kan je de dagelijkse handelingen blijven doen. Ik hou ook van het samen bezig zijn, de gezelligheid, maar ook dat je met je spieren bezig bent.”

 

Agenda Sport en Cultuur

Geen evenementen gevonden!