55+ sportaanbod in Leidschendam-Voorburg

 

 

Sport en bewegen is voor Iedereen belangrijk maar zeker ook als 55-plusser. Het is goed voor je gezondheid, zowel fysiek en mentaal, het biedt bovendien ook sociale voordelen. De gemeente heeft een ruim aanbod in 55-plus sportmogelijkheden. Veel verenigingen bieden bijvoorbeeld de ‘Old Stars’ sport variant aan, dit is een sportvorm voor iedereen die wil blijven bewegen. Je blijft sociaal actief en in beweging door deze aangepaste sportvorm voor 55-plussers. Je kunt verantwoord blijven bewegen op de manier en met de sport die jij leuk vindt. Via de website van Sport en Cultuurkaart vind je een overzicht van het 55+ sportaanbod.

In een reeks korte documentaire-achtige filmpjes willen we de iets oudere inwoners in de gemeente inspireren en motiveren om te gaan en blijven bewegen met als thema ‘Wij doen het ook’. Er is divers aanbod met verschillende intensiteit van sport. Met de filmpjes willen we het verhaal van verschillende mensen delen over de beweegredenen om te sporten, hoe zij dit hebben aangepakt of wat het hen oplevert. Je ziet verschillende mensen van allerlei leeftijden tijdens een aantal sportmogelijkheden voor de doelgroep langskomen. Je ziet waarom het belangrijk is om  te sporten en bewegen. Evenals het plezier wat sporten of bewegen hen brengt.

Ontdek het sportaanbod voor 55+ in Leidschendam-Voorburg!

Bekijk de filmpjes hieronder

1. Er is ruim sportaanbod voor 55-plussers in de gemeente, je kunt bijvoorbeeld gaan fietsen, wandelen, zwemmen, tafeltennissen, sporten in de buurt of walking hockey spelen. Dit kun je ook samen doen met leeftijdgenoten, bijvoorbeeld bij zelf georganiseerde groepjes en verenigingen. In het eerste filmpje zie je verschillende inwoners die sporten en bewegen op hogere leeftijden. Sport en bewegen is voor Iedereen belangrijk maar zeker ook als 55-plusser. Het is goed voor je gezondheid, zowel fysiek en mentaal, het biedt bovendien ook sociale voordelen. 

2. In het 2e filmpje zie je Jacques, 67 jaar, hij fietst bij Toerclub De Tol. Zij toeren met elkaar in verschillende groepen, ze racen niet. Zo is het toegankelijk voor hogere leeftijden en er zijn ook beginners groepen. Fietsen houd je fit, je bent lekker buiten en gezelligheid staat voorop. “Voor je het weet zit je alleen nog maar op de bank. Ik heb mijn hele leven gesport, mijn lichaam vraagt om beweging. Het is leuk dat je nieuwe contacten op doet en het is gezellig, we nemen tijdens het toeren ook een kleine pauze met een drankje en soms eten we wat. Je conditie verbetert, waardoor je het langer volhoudt. We hebben op zondag en woensdag groepen die gaan fietsen en we bouwen het op.

3. In het derde filmpje zie je Marianne, 67 jaar, die gaat hockeyen met haar vriendinnen in de Walking variant, waarbij je niet rent, maar loopt. “Omdat we het op zo’n manier kunnen doen, zijn we het gewoon wéér gaan doen. Het is een sport die ik altijd graag gedaan heb, dus nu die mogelijkheid er is, dan is het wel heel erg leuk om aan te grijpen. Het is fijn dat ik nu lekker kan wandelen en ik had mijn hockeystick nog. Het voelt heerlijk om weer in het veld te staan”.

4. In het vierde filmpje zie je Yvonne die samen met buurtbewoners een Vitalityclub heeft opgezet voor 55-plussers. Ze komen twee keer per week bij elkaar op het sportveldje in de buurt. Hier doen ze samen allerlei sportieve oefeningen ieder op zijn eigen intensiteit. “We doen het met zijn allen, niemand geeft les, we staan in een kring en we gaan iedereen af met het doen van de oefeningen. Zo kunnen de trainingen altijd door gaan en houden we het samen leuk. Iedereen is enthousiast, het maakt je fit en blij en het is goed voor je humeur, want je hebt bewogen en je spreekt mensen en het is lekker in de buurt.”

5. In het vijfde filmpje zie je Ineke de Moedt, 64 jaar, die elke week gaat zwemmen met haar zwager. Ineke heeft diabetes en bewegen is voor haar heel belangrijk. Het helpt haar om de diabetes onder controle te houden en het is gezellig. “Bewegen in het water gaat heel goed en we krijgen allemaal verschillende oefeningen voor je benen en ook je armen”.

6. In het zesde filmpje zie je John en Ingrid, 63 en 60 jaar, die samen zo veel mogelijk gaan wandelen. “Als je naar buiten gaat en je gaat wandelen, dan vergeet je alles en ben je gefocust op het wandelen. Stilstaan is achteruitgang en dat moet je zien te voorkomen. Door inspanning krijg je ontspanning. Je bent buiten en je bent samen.”

7. In het zevende filmpje zie je Ducy Wilhelm, 82 jaar, die elke week samen met Ine, Madelien en Irene gaat sporten met ouderengym bij Mariënpark. “Als je ouder wordt is het belangrijk om je spieren sterk te houden. Door de spierversterkende oefeningen kan je de dagelijkse handelingen blijven doen. Ik hou ook van het samen bezig zijn, de gezelligheid, maar ook dat je met je spieren bezig bent.”

8. In het achtste filmpje zie je Cor Blankendaal, 77 jaar, die gaat tafeltennissen. Hij heeft eigenlijk nooit eerder gesport. Je ziet hoe hij op het idee is gekomen, waarom hij het zo leuk en ook belangrijk vindt en hoe hij zijn voorbereidingen treft. “Er was een demonstratie van sporten in de gemeente en daar zijn we gaan kijken. Via de website van Sport en Cultuurkaart kwam ik de mogelijkheid tegen om een gratis proefles te nemen.” 

Agenda Sport en Cultuur

Geen evenementen gevonden!