Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge in Leidschendam-Voorburg

Nieuwsbericht - 15 april 2024

Vanaf 6 mei start de Nationale Diabetes Challenge weer op vier locaties in Leidschendam-Voorburg. De Nationale Diabetes Challenge is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Zo’n 20 weken lang wandel je mee onder begeleiding van professionals in eigen buurt. Wekelijks samen wandelen is goed voor je gezondheid, helpt bij diabetes en het is ook heel gezellig.

Wil je aan je gezondheid werken en een betere kwaliteit van leven ontwikkelen? Dan nodigt de organisatie je van harte uit om mee te wandelen. Er is voor iedereen plek in één van de wandelgroepen, dus ook als je nog niet zover kunt wandelen. Er wordt gelopen in verschillende tempo’s van 2km, 3km en 5km of meer. Wandelen is een heel goed middel om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Samen trainen om vitaler te worden is het doel.

Wanneer zijn de wandelingen
Team Leidschendam loopt op iedere maandagmiddag vanaf 16:30 uur vanaf locatie Krajicek Playground Prinsenhof, achter Basisschool de Waterlelie. En Team Voorburg wandelt met de Technische groep op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur bij locatie Fitplaats aan de Spinozalaan, onder begeleiding van Sport Accent. En op woensdagmiddag wandelt de Tempo groep om 15:00 uur vanaf locatie Noteboompark te Voorburg, vlakbij voetbalvereniging Forum Sport. We wandelen gemiddeld één uur.

Eind september zal het Nationale Diabetes Challenge festival plaats vinden. Hier zullen alle deelnemers uit het land bij elkaar komen om samen in beweging te komen tegen diabetes! Het lijkt ons heel leuk om die dag de inwoners binnen de gemeente die meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge met elkaar te verbinden en samen een mooie dag te beleven.

“Het is ontzettend leuk, want je loopt met echte mensen, die graag hun beste beentje voortzetten en samen een stukje fitter willen worden. Dat vind ik motiverend.” Deelneemster Irene uit team Voorburg.

Buurtsportcoach Remco Stolze van Sport en Welzijn begeleidt de groep in Leidschendam. “Het is mooi om te zien wat voor positieve verandering deelnemers doormaken. Sommige hebben nog een zwakke conditie en/of angst om in beweging te komen. Soms is dit vanwege een ongeval of juist doordat iemand in een sociaal isolement zit. Je ziet ze gedurende de weken vooruitgaan, zowel fysiek als mentaal.” – Remco Stolze, SenW.  Hij gelooft erin dat wandelen ook een vorm van behandelen is en je hiermee (ook op een latere leeftijd) een vitaler en mentaal beter leven kan krijgen.

Meer weten?
Wil je mee lopen, ben jij of ken jij iemand met Diabetes, of lijkt het je fijn om te werken aan je gezondheid op een laagdrempelige manier, geef je dan op! Op de website www.nationalediabeteschallenge.nl kun je je opgeven. Klik op wandel mee en zoek de groep Leidschendam. Kom je er niet uit? Dan kun je contact opnemen met Buurtsportcoach Remco Stolze via mail of bellen naar 06-34880012 ook voor meer informatie.

Op dinsdagmiddag 30 april vanaf 13:00 uur tot 15:00 uur ben je van harte welkom voor een kennismaking tijdens de informatiebijeenkomst bij Sport en Welzijn aan de Dobbelaan 4 in Leidschendam. Hier kun je vragen stellen, direct aanmelden, kennismaken met de begeleider en deelnemers onder genot van een kopje koffie of thee.