Week voor de Gezonde Jeugd start met Peuter4Daagse

Nieuwsbericht - 13 juni 2022

Dinsdag 7 juni ging de Week voor de Gezonde Jeugd enthousiast van start met de Peuter4Daagse bij kinderdagverblijf Pinkeltje van Vlietkinderen in Voorburg. Wethouder van Eekelen was erbij om deze speciale 4Daagse en de week enthousiast te beginnen.

De peuters liepen vier dagen lang een kwartier en kregen elke keer een sticker. Aan het einde van de vierdaagse kregen ze een medaille als beloning voor hun inzet. “Geweldig om het begin van de Week voor Gezonde Jeugd te starten met een Peuter4Daagse! Zo kunnen we kinderen al op jonge leeftijd op een speelse manier het nut van bewegen meegeven, zeker als ze het met vriendjes en vriendinnetjes samen doen. Dit belooft wat voor de toekomst!” – wethouder van Eekelen.

Week voor de Gezonde Jeugd
De vierdaagse wordt georganiseerd in het teken van de Week voor de Gezonde Jeugd. De hele week werden er leuke activiteiten georganiseerd in de gemeente om de jonge inwoners meer te laten bewegen. Zo was er een workshop koken met groenten uit eigen tuin in de Prinsenhof, een Kinderkookcafé bij de Molenwei en de Buitenspeeldag die naar binnen is verplaatst in Leidschendam-Zuid, waar kinderen lekker actief bezig konden zijn. Ook was er een netwerkbijeenkomst voor professionals van Lokaal Preventie Akkoord o.a. over het welzijn van jongeren.

Tijdens deze week werd ook de ‘Grote Mensen’ campagne van JOGG gelanceerd. Echte Grote Mensen zijn nodig om ervoor te zorgen dat kinderen gezond kunnen opgroeien, zij moeten het goede voorbeeld geven. Als eerst was ‘Groot Mens’ Peter van den Berg, manager van Sport en Welzijn aan de beurt. “Ik vind gezondheid van kinderen en onze medewerkers super belangrijk. Wij moeten het goede voorbeeld geven en daarom hebben in onze personeelsruimte elke week een kist met vers fruit. Dat vinden de medewerkers leuk, lekker en gezond.” – Peter van den Berg – manager SenW.

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt sinds 2017 onder de naam Goed bezig! samen met SenW, sportverenigingen en scholen aan het gezonder maken van de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren. De gezonde keuze is nu nog niet altijd even makkelijk om te maken, en dat zou wel zo moeten zijn. De JOGG-aanpak stimuleert een structurele verandering in het maken van gezondere keuzes en het creëren van een gezondere leefomgeving, onder het motto ‘Samen maken we gezond gewoon’.